O NAMA

RESTORAN PROLEĆE

Restoran Proleće se nalazi pod upravom kompanije Varoš kapija Since 1962. doo. Kompanija nastavlja tradiciju klasičnih beogradskih restorana tradicionalne kuhinje. Varoš kapija nastala je 1962. godine ukrupnjavanjem većeg broj malih ugostiteljskih radnji od kojih su preuzte tradicionalne recepture omiljenih nacionalnih jela.

 

Višegodišnjom selekcijom zaposlenih kompanija je oformila tim stručnih i kvalifikovanih ugostitelja koje sa ponosom promovišemo, a koji svojim trudom i zalaganjem neizmerno doprinose uspešnom poslovanju.

 

Restoran Proleće otvoren je 1950. godine u ulici Vuka Karadžića u Beogradu. Tradicija i kulinarsko umeće se prenose sa generacije na generaciju, a poslednji put renoviran je 1979. godine od kada ima svoj prepoznatljiv identitet.

 

Proleće ima ukus prošlosti servirane u prijatnom i jedinstvenom okruženju u samom srcu Beograda.

PRATITE NAS

NACIONALNA KUHINJA

 

Proleće svojim gostima nudi jela pripremljena po tradicionalnim recepturama, organsku hranu i najsvežije namirnice birane sa posebnom pažnjom. U vreme posta u Proleću se služi i posni meni koji je izuzetno popularan kod velikog broja gostiju.

 

Tradicija i kulinarsko umeće se prenose sa generacije na generaciju pri čemu se sa posebnom pažnjom pristupa spremanju i serviranju kuvanih jela iz dnevog jelovnika.

POPULARNE CENE

 

Beograd obiluje ugostiteljskim objektima gde se svakako na prvom mestu nalaze restorani. U obilju restorana koji nude nacionalne specijalitete Proleće se istiće odličnom uslugom i izuzetno povoljnim cenama.

 

Posetite Proleće i uživajte u odličnoj hrani koja se sevira brzo, jede još brže!

NAŠI DRAGI GOSTI I PRIJATELJI

 

Proleće je u poslednjih nekoliko decenija posetio veliki broj javnih ličnosti. Imali smo izuzetnu čast i zadovoljstvo da ugostimo veliki broj pisaca, slikara, glimaca, sportista, naučnih radnika i političara.

 

Sa ponosom ovde izdvajamo neke od njih: Petar Kralj, Momo Kapor, Mića Popović, Milovan Vitezović, Dušan Kanazir, Dragan Zarić i mnogi drugi.