Festival za nepca, odlika istinskog ukusa

Festival za nepca, odlika istinskog ukusa

Uzimati najbolje iz nečega i time dobijati proizvode koji samo još više stavljaju jačinu u reč kvalitet je stvar koja kod mnogih od nas budi čula i stvara iskustvo koje nas menja.
Kao što svaki restoranski specijalitet počinje komadom svežeg sastojka koji budi prepoznatljivost tog jela, nemoguće je ostati imun na napitak koji se tradicionalno poklapa i izučava kako bi što više postao nezamenjiv deo svakog dobrog obroka – od najfinijeg grožđa i receptura koje se ocenjuju visokim priznanjima – reč je o vinu u svim njegovim oblicima.

 

 

“ Kojima se žuri, ti neka piju mlada vina – meni neka natoče staroga vina koje je spremljeno pod drevnim konzulima. “

 

O ovom piću se ovako pričalo još u vreme rimskih književnika,grčkih filozofa i mislilaca koji su svoju svakodnevnicu priklanjali tome da im se dan ne završi bez čaše dobrog vina ili obroka od kojeg se i najumorniji čovek okrepi. Oduvek se smatralo epitetom plezira počastiti se čašom odležalog vina, pa su se tako godinama velike svetske sile dokazivali u načinima kako to alkoholno piće da učine svojim i jedinstvenim. Sve to spada u jedan lep univerzum uživanja u kome se svaki kutak tradicionalne gastronomije neguje do savršenstva kao što i mi volimo da činimo sa našom hranom. A kako i da ne dođe do spoja koji je sačinjen od marljivo pravljenih specijaliteta uz sjajan dodatak čaše selektovanih vina od kojih to postaje jedinstvo i festival ukusa.
Bez obzira da li ste favorit belih sorti, ili zakleti poštovaoci čaše tamnog zadovoljstva – predlažemo vam selekciju raznih autohtonih sorti i posebnih vrsti vina, a možda i preneti neko novo znanje o istim.

 


Chardonnay ( Šardone )

Vrsta belog vina koja je svoju slavu i svetsku popularnost zaslužila sa ‘siromašnih’ polja oblasti Burgundije ( Francuska ) i koja izaziva požudu sladokusaca zbog svojih aroma koje ponajviše deluju na ukuse dinje,ananasa,jabuke. Potreba za ovom recepturom se prirodnom brzinom razvila u svim zemljama koje su pogodne za njegovo uzgajanje, pa je i tako kod nas nekoliko priznatih destlijerija koje od ove sorte pravi vina ekstremnog kvaliteta. Među njima su – Radovanović, Villa Oplenac, Kovačević i ostali…


Cabernet Sauvignon ( Kaberne Sovinjon )

Još jedna veoma favorizovana sorta crvenog vina, koja svoje poreklo vuče iz bazi Bordo vina, u čestim kombinacijama sa sortama Merlot i Franc Cabernet. Najprivlačnije karakteristike ove vinske vrste su njegova puna opna, punoća tela i ukusa, i kiselost koja u skladu sa ovim kombinacijama sjajno dovodi do izražaja arome koje vremenom formiraju nezaboravne ukuse. Naša zemlja se može pohvaliti plantažama koje u svim opusima imaju vešto savladanje tehnike gajenja ove sorte čak i stavljanja ličnog pečata na neke od njih. Među njima naša jela najbolje se opisuju kroz –  Terra Lazarica, Monarh, Radovanović...


Rosé ( Roze )

Jednostavno vino rozikaste strukture, najlakše konzumirano po toplom vremenu, uz obroke koji su lagani i na način na koji bi ga neko nazvao “dezertnim“. Sama jedinstvenost ovog vina leži u mešavini crvenog i belog grožđa od kojih najstane ova neobično kombinacija kao prelaz između tih sorti. Boja tela zavisi od spojeva različitih pigmenata vinskog tela, ali je najčešće prepoznatljiva kao prozirno crvena, odnosno svetlija i lagana u nijansi. Čest izbor uparen uz pečenja, začinjene specijalitete i popularna na slavljima gde se često menjaju vrste poslužene hrane. U našem restoranu selekcija je Villa Rose Oplenac kao vino vrhunskog kvaliteta iz ove sorte mešavina.

 

AKO JE U VINU ISTINA, SA ZADOVOLJSTVOM VAS POZIVAMO DA UPARITE SVOJU OMILJENU VRSTU UZ NEKE OD NAŠIH JELA I SAMI SE UVERITE U KVALITET IZBORA I UKUSA.

Posetite našu kartu pića, i upoznajte se sa domaćim proizvođačima u ponudi, i njihovim brendiranim vrstama.

 

1Comment
  • order cialis online
    Posted at 11:30h, 18 јануара Одговори

    Heya i am for the first time here. I found this board and I
    find It really useful & it helped me out a lot.
    I hope to give something back and aid others like you aided me.

Post A Comment

17 − three =