Blog

MNOŠTVO REČI ODZVANJA U NAŠEM TRADICIONALNOM KUTKU. PUNO JE TU PRIČA KOJE SE PAMTE,ISPRAVLJAJU – SVE DOK NE POSTANU PRIPOVED. NA NAMA JE DA PROBAMO DA IH SVE UHVATIMO I PRENESEMO NA VREME JER – JEDNA PRIČA NE ČINI PROLEĆE.

Neke se priče mogu naći samo kroz zapise ljudi koji su svedočili vremenima kada je Beograd bio drugačijeg tena i lica nego danas. Ispijajući domaću ( na vama je da odlučite da li je u pitanju topla kafa ili rakijica ) na ivicama nekih starih......

Nije previše lako zamisliti poslužavnik pun djakonija iz nekog kraja bez da na jednom ćošku ne stoje komadi nekog domaćeg sira koji je direktno iz procesa spremanja našao put do stola. Još je teže tako u žurbi izabrati najprivlačnije parče ovog mlečnog proizvoda, koji se......

Uzimati najbolje iz nečega i time dobijati proizvode koji samo još više stavljaju jačinu u reč kvalitet je stvar koja kod mnogih od nas budi čula i stvara iskustvo koje nas menja. Kao što svaki restoranski specijalitet počinje komadom svežeg sastojka koji budi prepoznatljivost tog jela,......

Ništa ne odzvanja komšilukom lepše nego dečija graja, međusobno pozdravljanje stanara, zvonce na biciklima i šum sa lokalne pijace. Svaki odlazak u lavirint tezgi i sajam nadmetanja sa sobom uvek ponese i neku zanimljivu avanturu i onaj blagi osećaj neočekivanog. Vika prodavaca koji svojim grlima prave......

Leto je i zvanično ušlo u naše ulice, i sa sobom ponelo strepnje sparina i iznenadnih pljusaka od kojih umemo da od širokog smeha do crvenih obraza dođemo u sekundi. Proleće je i dalje tu – u Vuka Karadzića 11 – za one koji više vole......

U gradu punom istorije i alejama koje su bile domovi čuvenih lokala, u vreme kada je naš grad bio mahala sa apetitima metropole – na svakom ćosku su se dešavala neobična dela i kulinarske priče kojih mnogi od nas i nismo svesni, a prenesene su......

  U gradu koji iz dana u dan nezaustavljivo cveta, prekriva svoje sokake budućim i novim – neke njegove “krošnje“ se svim svojim srcem bore protiv vremena. Jer, šta štiti tekovine generacija bolje od očuvanih slika i kutaka u kojima se hrana pravi i servira......